14 Ağustos 2012 Salı

Kurmay Subay.

     Aşkın insanı güçsüz kılacağına inancı devam etmekteydi. Kendisini yetiştirme sürecinde ahlaki,etik,toplumsal tüm yargıları yıkıp kendi doğrularını oluşturmuştu ve bu sınırlar onu güçlü kılan şeylerdi. Aslına bakarsanız bağlı olmamak ona bu zamana kadar çizilmiş güçlü insan imajının bir eseriydi, çünkü kaybedecek hiçbirşeyi olmadığına inanıyordu.

    Kaybedecek hiçbirşeyi olmaması, onu motive edebilecek hiçbirşeyi olmaması da demekti aynı zamanda. Bu onu belki de faşist bir bireyciliğe gömüyordu. Katı bir şekilde kendi kurduğu doğrulara olan inancı sadece bireysel davranması yönünde olabilirdi çünkü değer vermek zayıflıktı, sana karşı kullanabilecekleri bir kozdu her zaman için.

   Oysa ki birçok aşık insan, onun başaramadığı pek çok şeyleri başarmıştı. Farkedemeyeceğiniz kadar büyük bir motive unsuru şu "tutku". İnanıp inanmamak size kalmış ama sevdiği şeyler uğruna büyük şeyler başarmış çok insan var hayatta... Belki yıkılacakken, onunla öğrenen tutunmayı hayata...

  Bu bir risk...sizi zayıf kılacak ya da sizi dünyanın en güçlü insanı yapabilecek kadar büyük bir frekans aralığına sahip bir risk hem de.. Bu riski ise sadece gözü kara insanların alabileceği kanaatindeyim, belki bir de yüksek tutku seviyesindeki insanlar..

  Kendi suçu olup olmadığını anlamak zor, hayat ona böyle olması gerektiğini göstermişti. Geçmişte yaşadığı birçok şey, bağ kurmanın altın kuralları olan birçok şeyi zedelemişti. Dolayısıyla zorlanıyordu bağ kurmakta. Asosyal değildi yalnız yanlış anlaşılmasın, şekilci bağ kurmakta onun üstüne insan yoktu yalnız duygusal bağ kurmak dediğimizde de ondan kötüsü yoktu. Sanki hissiz gibiydi..

  2'lik tabanda çalışan bir kafası vardı. Hatta en yakın arkadaşlarından bir tanesi ona bunu bildiği için "Kurmay Subay Zekası Var Sende." der dururdu. Haklı mıydı? Belki.. Yalnız arkadaşının tanıdığı en iyi kurmay subay zekasıydı bu, çünkü kaçlık tabanda olduğu bilinmeyen şu dünyanın 2'lik tabana bu kadar hızlı indirgenmesi ve işlenmesi şaşırtıcıydı.

  Kurmay subay bugünlerde zekasından şüpheye düşmüş durumda... Belki "Tutku" arayışında...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder