21 Temmuz 2012 Cumartesi

Ketum.

       Duygularımı belli edecek güce hiç ulaşamadım ve bu zamana kadar ben hep duygularım güçsüz diye inandım çevremdeki birçok insan gibi oysa duygularım değil onları ifade etme gücüm zayıfmış. Küçükken hepimizin iyi olduğu zamanlarda yalan söylemeye başlarız çünkü gerçekler acıdır ve biz iyi bir insan olarak acı vermek istemeyiz karsı tarafa. Sanırım benim bu zayıflığım da bu çocukluktan kalma tramvanın sonucunda ortaya çıkmış birşey. Yani duygularım yalan söylüyor daha doğrusu birşeyi hissettiğimde hissetmemiş gibi yapıyorum ki bunda gayet yetenekli olduğumu söyleyebilirim. Ama gel gelelim ben bu konudan rahatsız olmaya başladım çünkü duygularımı sakladığımı farkeden insanlar bu saklayışın farklı sebepler neticesinde gerçekleştiğini düşünmeye başlıyor ve bu beni kötü bir konuma sokuyor.
       Beyaz tenli olmayıp da utanmamı falan da belli etmesem ketum bir adam olacağım vallahi. Ketum olmak istiyorum aslında ama yapım gereği sempatizm akıyor suratımdan hep gülen hep eglenen bir tipim sanki. Oysa şu aralar dert tasa ve sıkıntıdan mide agrıları çekmekteyim ki mide vucudun en duygusal organıdır. Sonumuz hayrola.

       "Nesiller arası ilişkiler" başlığı arasına girebilecek birşeyler düşündüm bugün. Döngüsel olarak 4 nesil var dünya üzerinde.1.Selam kaybedenler 2. Kaybedenlerin kaybettiklerini kaybetmeyen çocuklar 3. Daha iyisi için yetiştilmiş çocuklar. 4.En iyiler . ve tekrardan Nesil 1...ve Döngünün devamı... Tam olarak sistematik bir hale getirdiğimde açıklamayı düşünüyorum ancak hiç kimseye hiçbir şekilde faydası olabilecek bir çalışma değil dolayısıyla birçok güzel sosyal fikir gibi bu da fon yetersizliğinden rafa kaldırılacak. Kim yapacak o kadar mülakatı kim yapacak o kadar anketi kim yapacak o kadar istatistiksel veriyi incelemeyi....Ölme eşşeğim ölme....

      Bu arada Kültürel gelişim konusunda biraz takılmış durumdayım. Cevaplar var aradığım ancak henüz ulaşabilmiş değilim.
   

        Dipnot : Aramak kelimesini kesinlikle araştırma yapmak anlamında söylemedim. Ben bütün aramalarımı kendi içimde ve gözlemlerimle yaparım. Başkasının gözlemleri bana göre sizin asla inkişaf ettiremeyeceğiniz ancak inanabileceğiniz şeylerdir. Ben inanmaktan çok güvenmek isterim bildiklerime.
   
      DipNot2: http://betam.bahcesehir.edu.tr/tr/tag/nesiller-arasi-sosyal-hareketlilik/ Nesiller arası ilişkiler başlığı altında düşündüğüm yeni şey, bu tarz sadece fiziksel göstergelere dayalı olmamakla beraber bu sadece sosyoekonomik durum ve sosyal hareketliliğe bağlanmış durumda ama genede güzel düşünce.

2 yorum:

  1. Kültür gelişir mi? Değişiyo sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte sorunda tam oradan başlıyor. Kültür geliştirilebilecek birşey midir? Hangi kültür bir diğerinden daha iyidir? kıyaslanabilir mi? Popüler kültürler daha iyi oldukları için mi popülerler? Yada muhafazakarların deyimiyle en iyi olan kültür mü yaşar? Bence bu iş çok karıştı adamım.

      Sil