6 Mart 2012 Salı

arapsaçı

    Yanlış yerde arar olmuşuz mutluluğu, karamsar dünyamıza gömülerek, o lanet karanlık küre içerisinde çırpınıp delikler açarak ulaşmaya çalışmışız aydınlığa. Sorunumuz karanlıkla mı olmalı bilememişiz bile. Bense bugünlerde farklıyım biraz, orijinal tonuna göre biraz daha optimistik bir halet-i ruhiyem var.
    En karanlık günlerde bile arayabilmeli insan mutluluğu çünkü mutluluk, evleneceğiniz adamın size küçükken masallarda anlatılan beyaz atlı erkek olmayacağı gibi komple aydınlıktan oluşacak diye bir kabule inanmamakta saklı olabilir. Bu bir bakışa sahip olmayla alakalı değil. Görebilmek lazım bazen, ufak şeyler uzerinde düşünmeye vaktiniz yoksa hayatınızda o ufak şeyler yok demektir. "Düşünüyorum öyleyse varım" savını sadece bu bağlamda düşündüğümüzde bile düşünmediğiniz bir şeyin olamayacağı sonuca ulaşırız. Belki de insanlar bu yüzden "Beni düşünüyor mu acaba?" tadında cümlelere bu kadar çok takılmaktalar. Atacakları adımlar karşı tarafın onu düşünüp düşünmediğine bağlı gelişir çünkü düşünülmüyorsanız onun için yoksunuzdur. Bir insana yapılabilecek en can acıtıcı, hakaretvari hareket o insanın sizin için "yok" değerinde olduğunun hissettirilmesidir sanırım.  Bu yüzden hayatınızda var olmasını istediğiniz herşeyi düşünün,umursayın. Üstüne çok fazla düşün, onu boğun demiyorum fakat sizin onu düşünme ve umursama miktarınız azalırsa o da sizin için flulaşmaya başlar, silik kalır hayatınızda. Aslında kalem kullanmaya benzer bu birazda ne bastırıp kalemi kıracaksın ne de silik yazacaksın. Kendi tonun belli olacak ama kalemi kırmakta kötü okunmayacak kadar boktan yazmakta.
  Mutlulukta bir nev'i böyledir aslında bakınca görürsünüz ama bakmanız gerekir. Bazen de malesef görmek zorlaşabilir. Arayıpta bulamadığınız olur, herşey karalarla kaplanır ve bir "Eyvah!" kopar yüreğinizde. Böyle zamanlar sakin olunması, bazen katlanılması gerken zamanlardır ancak üstünüze çöken karanlığın kendiliğinden gitmesini gözünüz kapalı korkakça beklememelisiniz, karanlıktan çıkmak için yüreğinize güvenerek, korkularınızı yenerek gözünüzü açıp hayata bakmalısınızdır. Belki yeni birşeyler gelmiştir hayatınıza, karanlığı parçalayacak bir prens, size karanlığı parçalama gücü verecek bir prenses.

                                         "Shiny soul" bulmak belkide mesele.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder